Your Cart

Δωρεάν Μεταφορικά εντός Αττικής υπό όρους!

Περισσότερα

έχετε απορίες?

📞 +30 210 2202706

📞 +30 2294 111029

📞 6977 225227

Social

PROSKAL SCAFOLD

Τι σκαλωσιά χρειάζεστε;

Οι παρακάτω συμβουλές είναι πολύ επιφανειακές, καθώς υπάρχουν πολλοί παράγοντες που καθορίζουν ποια σκαλωσιά είναι η καλύτερη για εσάς. Εξοικειωθείτε με την προσφορά μας για σκαλωσιές και επιλέξτε στο παρακάτω κείμενο που θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες για συγκεκριμένους τύπους ικριωμάτων. Εάν χρειάζεστε επαγγελματική συμβουλή, επικοινωνήστε μαζί μας απευθείας.

Σκαλωσιές πρόσοψης

Προορίζεται κυρίως για εργασίες σε προσόψεις κτιρίων (σοβατίσματα, βαφή, συναρμολόγηση στοιχείων πρόσοψης, συντήρηση προσόψεων κ.λπ.), χρησιμοποιείται επίσης για εργασίες τοιχοποιίας και συναρμολόγησης. Παρέχουν ταυτόχρονη πρόσβαση σε μεγάλες επιφάνειες τοίχων. Στοιχεία σκαλωσιάς πρόσοψης αποτελούν συχνά τη βάση συστημάτων που επιτρέπουν τη σκαλωσιά πιο πολύπλοκων αντικειμένων. Το μέγιστο ύψος της σκαλωσιάς σε τυπικές λύσεις (χωρίς την ανάγκη εκτέλεσης πρόσθετων στατικών υπολογισμών) είναι 24,5 m, το μήκος είναι πρακτικά απεριόριστο, τα πιο δημοφιλή πλάτη πλατφόρμας εργασίας είναι 0,73 και 1,09 m. Η σκαλωσιά πρόσοψης γενικά απαιτεί αγκύρωση σε δομικά αντικείμενα ή σε σταθερά στοιχεία της κατασκευής .

Κινητές (πύργος) σκαλωσιές

Μπορούν να μετακινηθούν χωρίς να χρειάζεται να αποσυναρμολογηθούν από τα εξαρτήματά τους. Σας επιτρέπουν να έχετε πρόσβαση σε ένα σημείο ή σε μια μικρή περιοχή της δομής και στη συνέχεια να μετακινήσετε γρήγορα το ικρίωμα σε άλλη θέση. Προορίζεται κυρίως για εργασίες συναρμολόγησης και συντήρησης. Για τους περισσότερους κατασκευαστές, οι κινητές σκαλωσιές είναι περισσότερο ή λιγότερο συμβατές με σκαλωσιές πρόσοψης ή αρθρωτές (π.χ. μετά τη συναρμολόγηση δομικών στοιχείων της σκαλωσιάς πρόσοψης στην κινητή βάση, λαμβάνουμε μια κινητή σκαλωσιά). Το μέγιστο ύψος της σκαλωσιάς σε τυπικές λύσεις είναι 4,5 – 10,5 m, οι διαστάσεις της πλατφόρμας εργασίας είναι συχνότερα: πλάτος: 0,75 και 1,5 m και μήκος 1,5. 2.0; 2,5 και 3,0 μ. Υπό προϋποθέσεις δεν απαιτείται η αγκύρωση κινητών σκαλωσιών.

Αρθρωτά ικριώματα

Το βασικό δομικό στοιχείο της σπονδυλωτής σκαλωσιάς είναι μια βάση συνδεδεμένη με άλλα δομικά στοιχεία σε σταθερά σημεία (κόμβους), που απέχουν επανειλημμένα σε τακτά χρονικά διαστήματα. Είναι οι πιο ευέλικτες σκαλωσιές με τις μεγαλύτερες δυνατότητες, δίνουν τη δυνατότητα γρήγορης και οικονομικής σκαλωσιάς κατασκευών με μη τυποποιημένα σχήματα (π.χ. κάθε είδους βιομηχανικές εγκαταστάσεις) και την εκτέλεση χωρικών, κρεμαστών ικριωμάτων και πολλών άλλων. Στην πατρίδα μας είναι λιγότερο διαδεδομένες.

Σκαλωσιές της Βαρσοβίας

Τοποθετημένα σε τροχούς, είναι στην πραγματικότητα ένας τύπος κινητής σκαλωσιάς και έχουν τα περισσότερα από τα πλεονεκτήματά τους. Στην έκδοση χωρίς τροχούς, συχνά αντιμετωπίζονται ως βοηθητικά ικριώματα. Το πλεονέκτημά τους είναι μια πολύ απλή και γρήγορη συναρμολόγηση, το μειονέκτημα είναι ότι δεν είναι δυνατή η δημιουργία σετ μεγαλύτερων διαστάσεων. Οι σκαλωσιές της Βαρσοβίας είναι ίσως οι πιο δημοφιλείς σκαλωσιές στα βορειοευρωπαικά εργοτάξια, ειδικά στα μικρότερα. Σίγουρα δεν είναι οι πιο πρόσφατες τεχνικές λύσεις, αλλά λόγω της απλότητας του σχεδιασμού, της αντοχής, της δημοτικότητας και της χαμηλής τιμής τους εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται ευρέως. Το μέγιστο ύψος της σκαλωσιάς είναι 6 -12  m, διαστάσεις πλατφόρμας: 1,58 x 1,58 m ή 1,58 x 1,0 m.

Κρεμαστά ικριώματα

Σκαλωσιές αναρτημένες σε σχοινιά στερεωμένα στους βραχίονες, οι οποίοι με τη σειρά τους είναι τοποθετημένοι στην οροφή ή σε υψηλότερους ορόφους της κατασκευής. Προορίζονται κυρίως για εργασίες σε προσόψεις κτιρίων (σοβατίσματα, βάψιμο, συντήρηση προσόψεων κ.λπ.) Παρέχουν ταυτόχρονη πρόσβαση μόνο σε ένα μικρό μέρος της κατασκευής. Περιορισμένες δυνατότητες εφαρμογής για κατασκευές με πιο σύνθετα σχήματα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ωστόσο, η χρήση κρεμαστών ικριωμάτων μπορεί να είναι η πιο βολική, π.χ. σκαλωσιά των πυλώνων μιας γέφυρας πάνω από ένα υδάτινο εμπόδιο.

Σκαλωσιές ιστού Η

Προβλεπόμενη χρήση είναι παρόμοια με αυτή των ικριωμάτων πρόσοψης. Η σκαλωσιά αποτελείται από έναν χαλύβδινο ιστό πάνω στον οποίο η πλατφόρμα εργασίας κινείται κάθετα. Η σκαλωσιά είναι σχετικά ακριβή, αλλά επιτρέπει σημαντική εξοικονόμηση χρόνου.

Σκαλωσιές πλαισίου

Το πιο ευρέως διαδεδομένο σύστημα στην πατρίδα μας το οποίο εξυπηρετεί κατά κύριο λόγο το μεγαλύτερο φάσμα επισκευών και εργασιών, είναι οι σκαλωσιές πλαισίου αφού παράλληλα εξυπηρετούν εργασίες προσόψεων ενώ με ελάχιστο επιπλέον εξοπλισμό λειτουργούν και σαν κινητές μονάδες. Τα κατακόρυφα δομικά στοιχεία της σκαλωσιάς είναι πλαίσια από σωλήνες χάλυβα ή αλουμινίου. Το πλεονέκτημά τους είναι η γρήγορη συναρμολόγηση, το μειονέκτημα είναι ότι είναι δύσκολο να κατασκευαστούν σκαλωσιές με πιο πολύπλοκα σχήματα. (πχ. κυκλικό)

Σωληνωτό ικρίωμα

Οι χαλύβδινοι σωλήνες χρησιμοποιούνται όλο και λιγότερο συχνά ως κατακόρυφο δομικό στοιχείο της σκαλωσιάς. Ολόκληρη η δομή της σκαλωσιάς αποτελείται από σωλήνες που συνδέονται με συνδέσμους (couplings). Το μειονέκτημα αυτών των ικριωμάτων είναι η χρονοβόρα συναρμολόγηση, το πλεονέκτημα των μεγάλων δυνατοτήτων κατασκευής ικριωμάτων με πιο πολύπλοκα σχήματα, η ευκολία ακριβούς «προσαρμογής» της σκαλωσιάς στη δομή και η σχετικά χαμηλή τιμή. Πλαίσιο ή σωληνωτό; Εάν θέλετε να μπορείτε να διαμορφώσετε με ευελιξία τη σκαλωσιά και οι αρθρωτές σκαλωσιές είναι πολύ ακριβές για εσάς, σκεφτείτε τις σωληνοειδείς σκαλωσιές. Ωστόσο, να θυμάστε ότι στις μέρες μας χρησιμοποιούνται όλο και λιγότερο και το βασικό τους μειονέκτημα είναι η πολύ χρονοβόρα συναρμολόγηση. Εάν θέλετε γρήγορη και εύκολη συναρμολόγηση, επιλέξτε μια σκαλωσιά πλαισίου.

Πλαίσιο ή αρθρωτό;

Αν θέλουμε να μπορούμε να διαμορφώνουμε ευέλικτα το πλέγμα σκαλωσιάς, συχνά εργαζόμαστε με αντικείμενα πολύπλοκων σχημάτων (π.χ. βιομηχανικά, ιερά κτίρια), ας σκεφτούμε τα αρθρωτά ικριώματα. Η συναρμολόγηση είναι πιο χρονοβόρα και πολύπλοκη από τη σκαλωσιά του πλαισίου, αλλά η ευελιξία της σπονδυλωτής σκαλωσιάς αντισταθμίζει αυτό το μειονέκτημα. Επί του παρόντος, το κύριο μειονέκτημα αυτού του τύπου σκαλωσιάς είναι η υψηλή τιμή (περίπου 20-40% υψηλότερη από την τιμή της σκαλωσιάς πλαισίου), οπότε αν εργαζόμαστε σε αντικείμενα με απλά σχήματα και θέλουμε γρήγορη και απλή συναρμολόγηση, επιλέξτε το φθηνότερο πλαίσιο σκαλωσιάς.

Ή μήπως κρέμεται;

Οι κρεμαστές σκαλωσιές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για εργασίες συντήρησης (π.χ. καθαρισμός προσόψεων) για απλά αντικείμενα. Το μειονέκτημά τους είναι η χαμηλή ευελιξία τους και η αυξημένη επικινδυνότητα τους.

Αλουμίνιο ή χάλυβας;

Τα πλεονεκτήματα των ικριωμάτων αλουμινίου είναι, φυσικά, το σχετικά χαμηλό τους βάρος, και επομένως η ευκολία μεταφοράς, συναρμολόγησης και η δυνατότητα τοποθέτησης σε σημεία όπου η χαλύβδινη σκαλωσιά μπορεί να είναι πολύ βαριά, π.χ. σε στέγες, αδύναμες οροφές κ.λπ. Τα μειονεκτήματα είναι η υψηλή τιμή (20-40% υψηλότερη από τις χαλύβδινες σκαλωσιές), μεγαλύτερη ευαισθησία σε μηχανικές βλάβες (χτυπήματα, κοπανήματα) ενώ οι αυξημένος κίνδυνος κλοπής που υπήρχε τα παλαιότερα χρόνια έχει μηδενιστεί αφου όλα τα εξαρτήματα κλειδώνουν μεταξύ τους. Αντίθετα οι κινητές σκαλωσιές από αλουμίνιο μπορούν να προταθούν σε οποιονδήποτε λόγω της «χρηστικότητας» τους, ενώ οι σκαλωσιές πρόσοψης αλουμινίου προτείνονται σε εργολάβους ή τεχνικούς για ιδία χρήση ή  μόνο σε κάποιον που τις  χρειάζεται πραγματικά.


Για οποιαδήποτε πληροφορία παραμένω στην διάθεση σας.
Τηλ: 6977225227 – 2294111029
Μετά τιμής,Τσαμουδάκης Παύλος.

Δωρεάν μεταφορικά

Αττική αγορές €1500 άνω

Μεγάλη παρακαταθήκη

σε εξαρτήματα

Εγγύηση κατασκευαστή

χωρίς ψιλά γράμματα

100% Ασφαλείς αγορές

PayPal / MasterCard / Visa