Your Cart

Δωρεάν Μεταφορικά εντός Αττικής υπό όρους!

Περισσότερα

έχετε απορίες?

📞 +30 210 2202706

📞 +30 2294 111029

📞 6977 225227

Social

Σωστή χρήση σκαλωσιών, προσοχή οι κινδυνοι εγκυμονούν.

Οι κίνδυνοι που σχετίζονται με τη χρήση ικριωμάτων ποικίλλουν ανάλογα με τη φύση των εργασιών που εκτελούνται και το περιβάλλον λειτουργίας. Γενικά, ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι οι πτώσεις, γι’ αυτό απαιτούνται προστατευτικά κιγκλιδώματα ή κάποιος τύπος εξοπλισμού προστασίας από την πτώση σε ικριώματα που βρίσκονται τουλάχιστον τέσσερα μέτρα πάνω από το έδαφος ή στο επόμενο επίπεδο.

Τα περισσότερα ικριώματα είναι κατασκευασμένα από μεταλλικά εξαρτήματα, επομένως η γειτνίασή τους με ηλεκτροφόρα καλώδια μπορεί να δημιουργήσει κίνδυνο ηλεκτροπληξίας, ειδικά όταν οι εργαζόμενοι χρησιμοποιούν μεταλλικούς ιμάντες ή εργαλεία.

Οι καιρικές συνθήκες μπορεί να δημιουργήσουν κινδύνους σε ικριώματα που χρησιμοποι- ούνται σε εξωτερικούς χώρους ή που μπορεί να εκτεθούν στα στοιχεία (όπως σε μερικώς τελειωμένα κτίρια). Εάν η πλατφόρμα ή τα μεταλλικά στοιχεία βραχούν ή παγώσουν, δημιουργείται κίνδυνος ολίσθησης και πτώσης. Σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες σχηματίζονται  πάγοι σε τμήματα της κατασκευής πάνω από το ικρίωμα, τα οποία μπορούν να ξεπαγώσουν και να πέσουν ξαφνικά στους εργαζομένους.

Μια δυνητικά επικίνδυνη περιοχή που οι εργαζόμενοι μπορεί να μην εξετάζουν πάντα είναι η πρόσβασή τους προς και από το ικρίωμα. Η πιθανότητα ολισθήσεων και πτώσεων είναι μεγαλύτερη όταν σκαρφαλώνουν ή κατεβαίνουν από το ικρίωμα. Επειδή οι κανονισμοί  απαγορεύουν τη χρήση του στηρίγματος ενός ικριώματος (βέργα ή πλάτη) ως σημείου πρόσβασης, το αρμόδιο άτομο επιστασίας του έργου πρέπει να διασφαλίσει ότι η ασφαλής πρόσβαση είναι διαθέσιμη και χρησιμοποιείται σωστά. Εάν οι σκάλες με άγκιστρο ή προσαρτώμενες σκάλες είναι η μέθοδος πρόσβασης, πρέπει να έχουν σχεδιαστεί ειδικά για το ικρίωμα και να τοποθετούνται έτσι ώστε να μην προκαλούν την ανατροπή του ικριώματος. Οι σκάλες τύπου σκάλας πρέπει να διαθέτουν χειρολισθήρες, πλατφόρμες ανάπαυσης και πατήματα που ελαχιστοποιούν την πιθανότητα ολίσθησης.

Μία από τις σημαντικότερες αρμοδιότητες του αρμόδιου ατόμου είναι να επιθεωρεί τα ικριώματα τουλάχιστον κάθε μέρα και πιο συχνά όταν είναι απαραίτητο (όπως κατά τη διάρκεια μεταβαλλόμενων καιρικών συνθηκών). Η επιθεώρηση θα πρέπει να εξετάσει τις δραστηριότητες που θα εκτελεστούν στο ικρίωμα εκείνη την ημέρα, επαληθεύοντας ότι το ικρίωμα θα παρέχει ένα ασφαλές μέρος για να εργαστείτε. Θα πρέπει να περιλαμβάνει την ίδια την πλατφόρμα εργασίας, καθώς και την ακεραιότητα ολόκληρης της δομής.

Στο εργασιακό περιβάλλον που περιλαμβάνει πολλά τεχνικά συνεργεία που χρησιμοποιούν την σκαλωσιά, ένα ικανό άτομο θα πρέπει να είναι διαθέσιμο κάθε μέρα να διεξάγει τη δική του επιθεώρηση προς όφελος των εργαζομένων. Εάν παρατηρηθεί μια κίτρινη ή κόκκινη ετικέτα από την ολοκλήρωση του ελέγχου, το αρμόδιο άτομο θα πρέπει να δώσει ιδιαίτερη προσοχή στον λόγο της ετικέτας για να διαπιστώσει εάν εξακολουθεί να χρειάζεται.

Δωρεάν μεταφορικά

Αττική αγορές €1500 άνω

Μεγάλη παρακαταθήκη

σε εξαρτήματα

Εγγύηση κατασκευαστή

χωρίς ψιλά γράμματα

100% Ασφαλείς αγορές

PayPal / MasterCard / Visa