Your Cart

Δωρεάν Μεταφορικά εντός Αττικής υπό όρους!

Περισσότερα

έχετε απορίες?

📞 +30 210 2202706

📞 +30 2294 111029

📞 6977 225227

Social

Σκαλωσιές προσόψεως proskal

Σκαλωσιές προσόψεως πού και πότε χρησιμοποιούνται

Σε περιπτώσεις κατά τις οποίες προσόψεις κτιρίων μεγάλων ή μικρών πρέπει να συντηρηθούν να ανακαινιστούν ή να κατασκευαστούν, οι σκαλωσιές προσόψεως είναι ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος ώστε να πραγματοποιηθούν αυτές οι εργασίες. Η εταιρεία Proskal θα προσπαθήσει στο παρακάτω κείμενο να σας ενημερώσει για τον πιο διαδεδομένο  τύπο σκαλωσιάς που χρησιμοποιείται στην πατρίδα μας.

Στην καθημερινότητά μας πολλές φορές τυχαίνει να προσέξουμε μία σκαλωσιά η οποία έχει ανεγερθεί για να εξυπηρετήσει εργασίες κατασκευών, ανακαινίσεων ή καλλωπισμό κτιρίων και σπιτιών. Οι σκαλωσιές προσόψεως ή πύργων όπως τις ονομάζουν οι περισσότεροι είναι κατασκευές συνηθισμένες τις οποίες συναντούμε συνεχώς αφού μπορούν να εγκατασταθούν σε σπίτια, κτίρια, σχολεία ακόμα και σε εκκλησίες χωρίς ιδιαίτερες διαδικασίες όταν η εφαρμογή τους γίνεται σε ιδιωτικό χώρο και όχι σε δημόσιο.

Στην Ελλάδα το 90-95% των κτιρίων αποτελείται από ευθείες γραμμές τόσο σε μήκος όσο και σε ύψος, άρα ο τύπος σκαλωσιάς πλαισίου θεωρείται ως ιδιαίτερα κατάλληλος για την ανέγερση μιας σκαλωσιάς σε πρόσοψη. Οι σύγχρονες σκαλωσιές τύπου U (ο πιο διαδεδομένος τύπος στην Ευρώπη) χαρακτηρίζονται από τη μεγάλη γκάμα διαστάσεων μήκους και πλάτους, ενώ διαθέτουν ποικιλία εξαρτημάτων τα οποία είναι ικανά να ξεπεράσουν και τον πιο υψηλό βαθμό δυσκολίας εγκατάστασης της σκαλωσιάς. Ανάλογα την περίπτωση της σκαλωσιάς και τις εργασίες που θα ακολουθήσουν οι σκαλωσιές ταξινομούνται με βάση τα φορτία που θα δεχθούν, οπότε η επιλογή της σκαλωσιάς πρέπει να είναι προσανατολισμένη στο φορτίο. Θα πρέπει να τηρούνται και να ακολουθούνται πιστά όλοι οι ισχύοντες κανονισμοί που ισχύουν στην πατρίδα μας για τις σκαλωσιές εργασίας και προστασίας. Υπάρχουν δύο περιπτώσεις κατά τις οποίες τα φορτία που θα προκύψουν από τις εργασίες ή από το ύψος της σκαλωσιάς θα πρέπει να υπολογίζονται εκ νέου από εξειδικευμένους επαγγελματίες του είδους προς αποφυγή ατυχημάτων. Εάν επιθυμείτε λοιπόν να αγοράσετε ή να ενοικιάσετε μία σκαλωσιά πλαισίου θα πρέπει πρώτα να ενημερωθείτε σωστά ώστε μελλοντικά να μην βρεθείτε προ εκπλήξεων και αρνητικών αποτελεσμάτων. 

Δωρεάν μεταφορικά

Αττική αγορές €1500 άνω

Μεγάλη παρακαταθήκη

σε εξαρτήματα

Εγγύηση κατασκευαστή

χωρίς ψιλά γράμματα

100% Ασφαλείς αγορές

PayPal / MasterCard / Visa