Your Cart

Δωρεάν Μεταφορικά εντός Αττικής υπό όρους!

Περισσότερα

έχετε απορίες?

📞 +30 210 2202706

📞 +30 2294 111029

📞 6977 225227

Social

proskal σήμανση

Σήμανση σκαλωσιών προσόψεων

Από τη στιγμή που ξεκινάει η εγκατάσταση μιας σκαλωσιάς θεωρητικά και πρακτικά δεν είναι έτοιμη για χρήση.  Στο χρόνο που μεσολαβεί για τη συναρμολόγηση την αποσυναρμολόγηση ή τις τυχόν επιδιορθώσεις που θα απαιτηθούν από τους τεχνικούς, πρέπει στην σκαλωσιά να τοποθετηθούν προειδοποιητικές πινακίδες οι οποίες, θα προειδοποιούν τον οποιοδήποτε ότι η σκαλωσιά είναι υπό κατασκευή και δεν είναι έτοιμη πρός χρήση.

Τέτοιες πινακίδες oι οποίες δεν υπάρχουν αλλού στο εμπόριο, μπορείτε τις να προμηθευτείτε από τα γραφεία της εταιρείας Proskal, αποδεικνύοντας για μία ακόμα φορά την τέλεια οργάνωση της, αλλά και την έμφαση στις παραμέτρους της ασφάλειας. Επίσης ο χώρος γύρω από  την εγκατάσταση της σκαλωσιάς πρέπει να οροθετείται και να απομονώνεται από άτομα τα οποία δεν έχουν καμία εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στο χώρο των εργασιών.  Αυτό συμβαίνει γιατί πολλές φορές κατά την εγκατάσταση η απεγκατάσταση μιας σκαλωσιάς υπάρχει μεγάλος κίνδυνος πτώσης αντικειμένων. Ο χώρος περίφραξης γύρω από τη σκαλωσιά θα πρέπει να υλοποιηθεί με υποτυπώδες φράχτη, κάγκελα ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο ώστε να αποτρέπει την είσοδο ατόμων, περαστικών, επισκεπτών κλπ .

Η περίμετρος πρέπει να είναι περίπου έξι μέτρα μακριά από τα σημεία εγκατάστασης και να εξοπλίζεται  με προειδοποιητικές πινακίδες όπου αυτό είναι εφικτό. Στις περιπτώσεις που δεν μπορούν να τοποθετηθούν τα παραπάνω τοποθετούμε σε όσα σημεία επιλέξουμε τις πινακίδες και προσπαθούμε να ασφαλίσουμε το χώρο με συνεχείς επίβλεψεις. Σε περιπτώσεις που δεν έχουμε εφοδιαστεί απαγορευτικές πινακίδες πρέπει να χρησιμοποιήσουμε πλαστική ανακλαστική ταινία ή πλαστική ταινία άσπρο-κόκκινη η οποία από τη φύση της σημαίνει κίνδυνο και παράλληλα ανά τακτά διαστήματα να τοποθετήσουμε χαρτιά με τα οποία θα δηλώνουμε την απαγόρευση στο χώρο λόγω αυξημένης επικινδυνότητας.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών ελευθερώνουμε το χώρο και αντικαθιστούμε τις  πινακίδες απαγόρευσης με πινακίδες σήμανσης οι οποίες δηλώνουν την ολοκλήρωση της σκαλωσιάς, την ποιότητα της βάση φορτίων που μπορεί να εξυπηρετήσει, τον εγκαταστάτη της, την ημερομηνία της και τον επιβλέπων μηχανικό ή τεχνικό ασφαλείας ο οποίος είναι υποχρεωμένος να υπογράψει για ότι παραλάβει, με υποχρέωση να ελέγχει την ικανότητα και την ασφάλεια του ικριώματος κάθε εβδομάδα και να επανυπογράφει.

Δωρεάν μεταφορικά

Αττική αγορές €1500 άνω

Μεγάλη παρακαταθήκη

σε εξαρτήματα

Εγγύηση κατασκευαστή

χωρίς ψιλά γράμματα

100% Ασφαλείς αγορές

PayPal / MasterCard / Visa