Your Cart

Δωρεάν Μεταφορικά εντός Αττικής υπό όρους!

Περισσότερα

έχετε απορίες?

📞 +30 210 2202706

📞 +30 2294 111029

📞 6977 225227

Social

klimakostasio proskal

Πώς πραγματοποιείται η επικοινωνία στις σύγχρονες σκαλωσιές προσόψεως

Ένας πολύ σημαντικός παράγοντας στις σκαλωσιές προσόψεως είτε χαλύβδινες είτε αλουμινίου είναι η επικοινωνία μεταξύ των εργατοτεχνιτών ανάμεσα στα επίπεδα της σκαλωσιάς. Η επικοινωνία των ανθρώπων πραγματοποιείται με πλατφόρμες συνήθως  κατασκευής αλουμινίου με ξύλο  οι οποίες τοποθετούνται σε κάθε επίπεδο της σκαλωσιάς συνήθως σε μία στήλη αλλά με αντίθετη φορά. Η απόσταση μεταξύ  της μιας σκάλας από την άλλη σε μεγάλα μήκη σκαλωσιών δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 25 μέτρα απόστασης πράγμα που σημαίνει ότι ο τεχνικός θα πρέπει να διανύσει μέγιστη απόσταση 12,5 μέτρων, έτσι ώστε να μπορέσει να αλλάξει επίπεδο.

Πολλές φορές δυστυχώς κατά τη συναρμολόγηση μία σκαλωσιάς προκύπτουν μεγάλα σφάλματα τα οποία σχετίζονται από τον ανεπαρκή αριθμό και τις μεγάλες αποστάσεις τοποθετήσεις συστημάτων επικοινωνίας (σκάλες). Άλλες φορές παρατηρούνται φαινόμενα κατά τα οποία οι εγκαταστάτες της σκαλωσιάς να μην τοποθετούν σε σωστά σημεία τις σκάλες και να τις τοποθετούν σε σημεία που βολεύει την εγκατάστασή τους.  Όλα αυτά έχουν αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την ελλιπή λειτουργία της σκαλωσιάς, την προβληματική πρόσβαση των εργαζομένων στα επίπεδα, και την καθυστέρηση αποπεράτωσης του έργου με συνέπεια τη μείωση κέρδους του αναδόχου, από τους τεχνικούς και από την χρέωση υπερημερίας.

Τα τελευταία χρόνια  οι Ευρωπαϊκές εταιρείες για να εκπληρώσουν τις ανάγκες και  τον πιο απαιτητικών πελατών τους έχουν δημιουργήσει ένα σύστημα εξωτερικής κλίμακας το οποίο σαν τελικό αποτέλεσμα έχει τη μορφή κλιμακοστασίου. Αυτό δημιουργείται εξωτερικά  της σκαλωσιάς σε σημείο που θα επιλέξει ο εγκαταστάτης έτσι ώστε να εξυπηρετεί καλύτερα την άνoδο και κάθοδο των εργαζομένων. Η συγκεκριμένη εκδοχή θεωρείται ότι καλύτερο και πιο σύγχρονο στην επικοινωνία των επιπέδων της σκαλωσιάς ενώ ταυτόχρονα επιτρέπει  γρήγoρη, ασφαλή, και άνετη επικοινωνία των ανθρώπων στους ορόφους της σκαλωσιάς. Με τα  κλιμακοστάσια η επικοινωνία μεταξύ των επιπέδων γίνεται παιχνίδι για τους εργαζόμενους αφού διασφαλίζουν μέγιστη ασφάλεια, πλήρης λειτουργικότητα χωρίς εμπόδια ενώ η εξαιρετική αντιολισθητική επιφάνεια βοηθά στην αποφυγή ατυχημάτων.

Τα κλιμακοστάσια προσόψεως είναι αυτόνομα κομμάτια των οποίων τα εξαρτήματα κατασκευάζονται συνήθως από αλουμίνιο και γαλβανισμένο χάλυβα.. Εγκαθίστανται αρκετά γρήγορα και προσφέρουν  κιγκλιδώματα και κουπαστές περιμετρικά. Δυστυχώς η χρήση τους στην πατρίδα μας θεωρείται απαγορευμένη λόγω υψηλού κοστολογίου, για το λόγο αυτό  χρησιμοποιούνται μόνο σε ελάχιστα έργα και σε συγκεκριμένα εργοτάξια.

Ελπίζουμε ότι στο μέλλον αυτό θα διορθωθεί και θα ακολουθήσουμε και εμείς το παράδειγμα των ευρωπαίων εταίρων μας. 

Δωρεάν μεταφορικά

Αττική αγορές €1500 άνω

Μεγάλη παρακαταθήκη

σε εξαρτήματα

Εγγύηση κατασκευαστή

χωρίς ψιλά γράμματα

100% Ασφαλείς αγορές

PayPal / MasterCard / Visa