Your Cart

Δωρεάν Μεταφορικά εντός Αττικής υπό όρους!

Περισσότερα

έχετε απορίες?

📞 +30 210 2202706

📞 +30 2294 111029

📞 6977 225227

Social

Proskal Σκαλωσιές

Ποιες είναι οι κατηγορίες για τα Ικριώματα πλαισίων ?

Τα ικριώματα πλαισίων αναλόγως με τη μορφή τους, την κατασκευή, και τα υλικά τους χωρίζονται σε τέσσερις κατηγορίες αντοχής.

Τα συγκεκριμένα ικριώματα πλαίσιων χρησιμοποιούνται για την συντήρηση, την κατασκευή, την επισκευή και την πρόσβαση ή επιθεώρηση. Το πιο κοινό κομμάτι της δομής τους είναι ότι όλα βασίζονται πάνω στο σωλήνα συνήθως 48mm ο οποίος μπορεί να διαφέρει είτε σε πάχος 3,2mm, 2,8mm, 2,7mm, από χάλυβα είτε 4mm από αλουμίνιο.

H συνήθης υφή τους στους σωλήνες χάλυβα είναι το γαλβάνισμα έτσι ώστε να υπάρχει μία αντοχή στο χρόνο, ενώ στο αλουμίνιο είναι στη φυσική του σύνθεση αφού η φθορά του στο χρόνο είναι μηδενική. Τα συγκεκριμένα ικριώματα έχουν σχεδιαστεί για να εξυπηρετούν το φορτίο τους και αναλόγως με το επιβαλλόμενο φορτίο πού εφαρμόζεται σε κάθε ικρίωμα και τις αντοχές τους χωρίζονται σε τέσσερις κατηγορίες (κλάσεις) φόρτωσης.

  • Class 1 έως 0,75 kN / m2 – Επιθεώρηση έλεγχος και πολύ ελαφρύ καθήκον πρόσβασης.
  • Class 2 – 1,50 kN / m2 – Ελαφριά λειτουργία όπως βαφή, θερμομόνωση, καθαρισμοί.
  • Class 3 – 2,00 kN / m2 – Γενικές οικοδομικές εργασίες , επιχρίσματα, πλινθοδομή κ.λπ.
  • Class 4 – 3,00 kN / m2 – Βαρέως τύπου όπως τοιχοποιία και βαριά επένδυση όπως πέτρα

Οι κλάσεις και τα φορτία των ικριωμάτων πολλές φορές μπορεί να επηρεαστούν από εξωγενείς παράγοντες όπως παράδειγμα ο αέρας ο οποίος επηρεάζει το ικρίωμα μας ανάλογα την ένταση του, και ανάλογα με την εγκατάσταση μας, για παράδειγμα το φορτίο ανέμου πού εφαρμόζεται σε ένα ικρίωμα λειτουργεί διαφορετικά εάν έχουμε χρησιμοποιήσει προστατευτικά δίχτυα ή ανεμοθώρακα στο ικρίωμα μας.

Πρέπει λοιπόν οι συνδέσεις και οι αντοχές του ικριώματος να έχουν υπολογίσει την επιβάρυνση των φορτίων.

Σε αυτή την περίπτωση, όταν οι σκαλωσιές συνδέονται πάνω στη μόνιμη δομή του κτιρίου για την αύξηση σταθερότητας του ικριώματος, πρέπει να ελέγχονται πριν από κάθε χρήση από εξειδικευμένους τεχνικούς οι οποίοι θα πιστοποιήσουν και την αντοχή της σκαλωσιάς. Το έδαφος επίσης είναι ένας εξωγενής παράγοντας ο οποίος μπορεί να επηρεάσει η δομή της σκαλωσιάς (για παράδειγμα σε περίπτωση βάσεων στο χώμα έπειτα από αυξημένη βροχόπτωση αυξάνεται η πιθανότητα το χώμα να βουλιάξει ή να υποχωρήσει για αυτό το λόγο οι βάσεις του ικριώματος πρέπει να είναι σταθερές με όσο το δυνατόν μεγαλύτερο πάτημα).

Η κατασκευή και επιθεώρηση είναι ζωτικής σημασίας για τη συναρμολόγηση και αποσυναρμολόγηση των ικριωμάτων και πρέπει να γίνεται από πιστοποιημένο προσωπικό με την επίβλεψη αρμόδιου τεχνικού, ο οποίος στο τέλος της εγκατάστασης υπογράφει το πιστοποιητικό της ασφάλειας και της κλάσης του συγκεκριμένου ικριώματος και επιτρέπει στα συνεργεία να συνεχίσουν τις εργασίες τους.

Σκαλοσιά Αλουμινίου, Κτηγορίες
Δωρεάν μεταφορικά

Αττική αγορές €1500 άνω

Μεγάλη παρακαταθήκη

σε εξαρτήματα

Εγγύηση κατασκευαστή

χωρίς ψιλά γράμματα

100% Ασφαλείς αγορές

PayPal / MasterCard / Visa