Your Cart

Δωρεάν Μεταφορικά εντός Αττικής υπό όρους!

Περισσότερα

έχετε απορίες?

📞 +30 210 2202706

📞 +30 2294 111029

📞 6977 225227

Social

Παραγωγή ικριωμάτων CATARI με ρομπότ

Η Catari, έχει κάνει την παραγωγή ικριωμάτων και άλλων μεταλλικών συστημάτων πιο αποτελεσματική χρησιμοποιώντας την ρομποτική. Ιδρύθηκε το 1979, στο Vale de Cambra, στην περιοχή Aveiro, είναι μια εταιρεία που ειδικεύεται στην ανάπτυξη και παραγωγή συστημάτων σκαλωσιάς. Έχει εμπορικές σχέσεις με περισσότερες από 40 χώρες. Ξεκίνησε ως μια μικρή εταιρεία μεταλλουργίας που κατασκεύαζε κυλίνδρους θέρμανσης νερού, αλλά εγκατέλειψε αυτή την επιχείρηση. Η εμπειρία της με τον χαλκό την οδήγησε να αφοσιωθεί σε ένα άλλο προϊόν, τα διακοσμητικά κομμάτια χαλκού, τα οποία αργότερα θα αντικατασταθούν από μεταλλικά συστήματα για τον κατασκευαστικό και τον κλάδο της βιομηχανίας.
Η ανάπτυξη του κατασκευαστικού τομέα στην Πορτογαλία, ακόμη στη δεκαετία του 1980, οδήγησε την εταιρεία να εκμεταλλευτεί την εμπειρία της στην εργασία με μέταλλο και τα μηχανήματα που διέθετε, να αρχίσει να κατασκευάζει προϊόντα για τον κατασκευαστικό κλάδο, όπως μπετονιέρες, αντηρίδες ή σκαλωσιές. στο οποίο ειδικεύτηκε. Τότε η εταιρεία ξεκίνησε και τη διαδικασία πιστοποίησης των προϊόντων της με το ευρωπαϊκό πρότυπο EN 12810 που διέπει τα συστήματα σκαλωσιάς.
Με πιστοποιημένα προϊόντα και μια ήδη αυτοματοποιημένη σειρά, η Catari ξεκίνησε το 2000 να προσεγγίζει νέες αγορές και να ξεκινήσει τη διαδικασία διεθνοποίησης της.
Σήμερα, ο όμιλος Catari ενσωματώνει πολλές μονάδες. Στην Πορτογαλία, η δραστηριότητα κατανέμεται μεταξύ των κεντρικών γραφείων και της μονάδας παραγωγής, Catari Indústria στο Vale de Cambra, το Logistics Center στην Arouca και Catari Portugal με αρχηγείο στην Cortegaça και στο Barreiro. Σε διεθνές επίπεδο, ο όμιλος επιβεβαιώνει την παρουσία του με την αντιπροσωπεία της Catari Spain, με εγκαταστάσεις στη Μαδρίτη και τη Σεβίλλη, αλλά και στην Catari Chile, όπου μέσω της παρουσίας της στο Λος Άντζελες, το Σαντιάγο και πιο πρόσφατα στην Antofagasta, επιτυγχάνει συνολική κάλυψη της επικράτειας. . Με περίπου 200 εργαζομένους, ο όμιλος Catari έχει κάνει κύκλο εργασιών περίπου 25 εκατ. ευρώ. 

Αυτοματοποίηση εργασιών.
Η επένδυση της Catari στη ρομποτική ξεκίνησε τη δεκαετία του 1990 και προσπάθησε να ανταποκριθεί στις διάφορες ανάγκες της εταιρείας. Ο κύριος στόχος ήταν η αύξηση της αποδοτικότητας της παραγωγής, του ρυθμού και της προβλεψιμότητάς της. « Καθώς η διαδικασία είναι ρομποτική και ελέγχονται όλες οι μεταβλητές, αναμένεται ότι το αποτέλεσμα θα είναι πάντα το ίδιο », υπογραμμίζει ο Bernardo Tavares Nery, εμπορικός διευθυντής της Catari.
Το μεγάλο πλεονέκτημα της χρήσης της ρομποτικής ήταν η αυτοματοποίηση των εργασιών και η προβλεψιμότητα σε σχέση με την εκτέλεσή τους, αλλά με τα ρομπότ, η Catari μπόρεσε επίσης να αυξήσει τον ρυθμό παραγωγής και να μειώσει τον αριθμό των εργασιών ρουτίνας που εκτελούσαν οι εργαζόμενοι. « Χωρίς να αγνοήσουμε τον ανθρώπινο παράγοντα, επειδή δεν ήταν αυτός ο στόχος, καταφέραμε να πείσουμε τους ανθρώπους να κάνουν τις εργασίες που πραγματικά έπρεπε να γίνουν από έναν ανθρώπινο χειριστή », προσθέτει ο Bernardo Tavares Nery. Οι επαναλαμβανόμενες διαδικασίες γίνονται πλέον από ένα ρομπότ, ενώ πιο σύνθετες εργασίες εκτελούνται από ανθρώπους.Ενώ τονίζει τη σημασία της χρήσης βιομηχανικής ρομποτικής, ο εμπορικός διευθυντής της Catari αναφέρει επίσης τη σημασία άλλων τεχνολογιών που θεωρούνται επίσης απαραίτητες.
Μία τέτοια τεχνολογία είναι η περίπτωση της τρισδιάστατης εκτύπωσης, την οποία η Catari χρησιμοποιεί κυρίως για την παραγωγή πρωτοτύπων και η οποία της επέτρεψε να μειώσει το κόστος, αφού η εταιρεία δεν αναθέτει πλέον σε υπεργολαβία αυτή την υπηρεσία. Τώρα, όταν θέλετε να παρουσιάσετε ένα πρωτότυπο στους πελάτες πριν προχωρήσετε στην παραγωγή, έχετε ήδη τον απαραίτητο εξοπλισμό. « Ήταν μια διαδικασία που αφορούσε κυρίως το τμήμα μηχανικών, σε μια εποχή που η εταιρεία χρειαζόταν ήδη να κάνει συχνά τρισδιάστατες εκτυπώσεις. Αυτό το βήμα μας έκανε να μπούμε στην παραγωγή με πολύ πιο δυναμικό τρόπο », εξηγεί ο Bernardo Tavares Nery. “Τώρα, όταν βάζουμε μια σειρά σε παραγωγή, ο κίνδυνος αποτυχίας ελαχιστοποιείται και είναι πολύ μικρότερος. Πρώτα δημιουργούμε ένα μοντέλο σε τρισδιάστατη εκτύπωση, το οποίο μπορεί ακόμη και να δοκιμαστεί με άλλα μεταλλικά μέρη που υπάρχουν ήδη και με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να δούμε αν είναι αυτό που θέλουμε να εγκρίνει ο πελάτης. »

Δωρεάν μεταφορικά

Αττική αγορές €1500 άνω

Μεγάλη παρακαταθήκη

σε εξαρτήματα

Εγγύηση κατασκευαστή

χωρίς ψιλά γράμματα

100% Ασφαλείς αγορές

PayPal / MasterCard / Visa