Your Cart

Δωρεάν Μεταφορικά εντός Αττικής υπό όρους!

Περισσότερα

έχετε απορίες?

📞 +30 210 2202706

📞 +30 2294 111029

📞 6977 225227

Social

ΠΛΑΙΣΙΑ proskal

Κατηγορίες αντοχής και φόρτωσης σκαλωσιών

Tα ικριώματα προσόψεων (σκαλωσιές) είναι προσωρινές κατασκευές που χρησιμοποιούνται σχεδόν σε κάθε εργοτάξιο. Εξοπλισμένες με πλατφόρμες εργασίας που χρησιμοποιούνται για τη συγκράτηση ατόμων, υλικών και εξοπλισμού, οι σκαλωσιές πρόσοψης σας επιτρέπουν να εργάζεστε σε ύψος. Μπορούν επίσης να αποτελέσουν προστατευτική λύση για την αποφυγή πτώσης ανθρώπων και αντικειμένων από ύψος.

Ποια είναι η ιδανική σκαλωσιά

Ποια είναι όμως η ιδανική σκαλωσιά για τις εργασίες που έχουμε επιλέξει να πραγματοποιήσουμε; Αυτό θα προσπαθήσουμε να σας εξηγήσουμε στις παρακάτω γραμμές.

Στην Ευρώπη σήμερα  χρησιμοποιούνται έξι κατηγορίες σκαλωσιών οι οποίες ανάλογα με την κλάση τους και τα επιτρεπόμενα φορτία αντοχής τους, εξυπηρετούν  ένα τεράστιο φάσμα εργασιών. 

Κλάση 1η. Χρησιμοποιείται για οπτική επιθεώρηση και εργασίες με ελαφριά εργαλεία.

Κλάση 2η. Χρησιμοποιείται για απλή συντήρηση όπως βάψιμο, καθαρισμός κ.λπ.

Κλάση 3η. Χρησιμοποιείται σε γενικές οικοδομικές εργασίες, συγκόλλησης μετάλλων, σοβάτισματα, εργασίες θερμομόνωσης ακόμα και κατασκευές από ξύλο ή αλουμίνιο.

Κλάση 4η.  Χρησιμοποιείται σε βαρύτερες εργασίες σοβατίσματος και τοιχοποιίας με τη χρήση μηχανικών μέσων που καταλαμβάνουν την πλατφόρμα της σκαλωσιάς.

Κλάση 5η. Χρησιμοποιείται σε βαρύτερες πλινθοδομές, πετρόκτιστα επενδύσεις με παλέτες κάτω από 7,5 kN / m2.

Κλάση 6η. Βαριά τοιχοποιία για πολύ εξειδικευμένες εργασίες  και παλέτες κάτω από 10 kN / m2

Με άλλα λόγια, πρέπει να ξέρετε για ποιο σκοπό θα χρησιμοποιήσετε τη σκαλωσιά για να αξιολογήσετε ποια κατηγορία φορτίου θα επιλέξετε όταν την κατασκευάσετε. Επομένως, είναι πολύ σημαντικό να ελέγχετε πάντα για ποια κατηγορία φορτίου προορίζεται το ικρίωμα πριν αλλάξετε τη χρήση του – για παράδειγμα, εάν το ικρίωμα έχει ρυθμιστεί για να βάφει μία πρόσοψη, και διαπιστώσετε ότι θέλετε επίσης να αντικαταστήσετε τα παράθυρα σας σε ολόκληρη την πρόσοψη ίσως είναι ανέφικτο να το κάνετε όταν έχετε στη θέση τους σκαλωσιές, αλλά το φορτίο της σκαλωσιάς κατηγορίας 1 (το οποίο μπορεί να είναι αρκετό για τη βαφή της πρόσοψης) δεν θα υποστηρίξει το βάρος των παραθύρων. Στην περίπτωση σκαλωσιάς συστήματος στην τυπική διαμόρφωση, θα εμφανιστούν οι οδηγίες εγκατάστασης για την κατηγορία φορτίου που προορίζεται η σκαλωσιά.

Δωρεάν μεταφορικά

Αττική αγορές €1500 άνω

Μεγάλη παρακαταθήκη

σε εξαρτήματα

Εγγύηση κατασκευαστή

χωρίς ψιλά γράμματα

100% Ασφαλείς αγορές

PayPal / MasterCard / Visa