Your Cart

Δωρεάν Μεταφορικά εντός Αττικής υπό όρους!

Περισσότερα

έχετε απορίες?

📞 +30 210 2202706

📞 +30 2294 111029

📞 6977 225227

Social

εργαλεία μεταλλικές σκαλωσιές proskal

Η σωστή λειτουργία της σκάλας

Οι σκάλες προορίζονται για εργασίες χαμηλού ύψους και χαμηλού κινδύνου. Τα υλικά από τα οποία κατασκευάζονται οι σκάλες είναι κυρίως τριών ειδών. Σήμερα χρησιμοποιούμε σκάλες, ξύλινες, αλουμινένιες η από υαλούφασμα. Οι χαλύβδινες σκάλες έχουν καταργηθεί λόγω βάρους και φθοράς.

Η σημασία της προσεκτικής τοποθέτησης της σκάλας

Οι απαιτήσεις ασφαλείας οι οποίες σχετίζονται με τις σκάλες ανήκουν στο (πρόγραμμα 6 των κανονισμών εργασίας σε ύψος του 2005) και ορίζουν ότι οι σκάλες μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε χαμηλό ύψος με μικρή χρονική διάρκεια και με χαμηλό επίπεδο κινδύνου. Ο έλεγχος της σκάλας πρέπει να είναι λεπτομερής για τυχόν ελαττώματα, ελλείψεις να υπάρχουν πλαστικές βάσεις στα πόδια της σκάλας έτσι ώστε να μην μπορεί να γλιστρήσει και οι μηχανισμοί κλειδώματος να λειτουργούν άψογα.

Οι σκάλες απαγορεύονται να χρησιμοποιούνται σε ασταθή επιφάνειες όπως κινητές, υγρές, παγωμένες και γενικότερα επικίνδυνες.

Κάποιες απαραίτητες οδηγίες για τη χρήση της σκάλας είναι ότι η σκάλα πρέπει να τοποθετείται με κλίση 75 μοιρών, τα πόδια της πρέπει να είναι σταθερά και να πατούν σε ένα αλφαδιασμένο επίπεδο. Η επιφάνεια που θα πατάει η σκάλα πρέπει να είναι σταθερή και στιβαρή για να μην υπάρχει πιθανότητα να σπάσει (π.χ. υαλοπίνακας σαθρά ξύλα ή αντικείμενα) τα χέρια του χειριστή πρέπει να είναι ελεύθερα και τα δύο ώστε να συγκρατεί το κορμί του απάνω στη σκάλα.

Πρέπει κατά την αναρρίχηση να χρησιμοποιούνται τρία άκρα του σώματός μας δύο χέρια και ένα πόδι ή δύο πόδια και ένα χέρι, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ξεπερνάμε την κορυφή της σκάλας, πρέπει να χρησιμοποιούμε πάντα ζώνη εργαλείων για τη μεταφορά των εργαλείων μας ενώ η σκάλα δεν πρέπει να μετακινείται προς καμία κατεύθυνση εφόσον ο χειριστής είναι πάνω σε αυτήν.

Σε περίπτωση που χρειαστεί απαραίτητο να χρησιμοποιηθεί για πρόσβαση σε άλλο επίπεδο η σκάλα πρέπει να ασφαλιστεί με ιμάντες. Εάν χρησιμοποιούμε τη σκάλα σε κοινόχρηστη περιοχή ή σε δημόσιο χώρο όπως πεζοδρόμιο, πρέπει να τοποθετείται κατάλληλο φράγμα με ανοιγοκλειόμενη είσοδο για προστασία .

Δωρεάν μεταφορικά

Αττική αγορές €1500 άνω

Μεγάλη παρακαταθήκη

σε εξαρτήματα

Εγγύηση κατασκευαστή

χωρίς ψιλά γράμματα

100% Ασφαλείς αγορές

PayPal / MasterCard / Visa