Your Cart

Δωρεάν Μεταφορικά εντός Αττικής υπό όρους!

Περισσότερα

έχετε απορίες?

📞 +30 210 2202706

📞 +30 2294 111029

📞 6977 225227

Social

proskal painting

Σκαλωσιά με ρόδες ή Εργοεξέδρα;

Ο παραπάνω τίτλος “Σκαλωσιά με ρόδες ή Εργοεξέδρα” είναι ένα μεγάλο δίλημμα για πολλούς επαγγελματίες του κατασκευαστικού κλάδου όπως ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, τεχνικοί πυρόσβεσης, τεχνικοί κλιματισμού και γενικότερα ειδικότητες οι οποίες έχουν να κάνουν με εργασίες και συντήρηση ενός κτιρίου.

Στα κτίρια τα οποία βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία και είναι κατασκευασμένα από συμβατικά ή μεταλλικά υλικά, πολλές φορές οι ιδιοκτήτες τους λόγω συντήρησης ή λόγω αναβάθμισης των κτιριακών τους εγκαταστάσεων προβαίνουν σε μετατροπές οι οποίες λόγω του αυξημένου ύψους απαιτούν πρόσβαση από τους τεχνικούς κοντά στις οροφές. Στις περιπτώσεις αυτές κατά τις οποίες τα κτίρια είναι αρκετά μεγάλα σε εμβαδόν και σε ύψος οι τεχνικοί δεν χρησιμοποιούν ποτέ τη λύση της σκάλας γιατί θεωρείται επικίνδυνη στα μεγάλα ύψη και πολύ χρονοβόρα από τα επαναλαμβανόμενα πάνω κάτω.

Σε αυτές τις περιπτώσεις οι λύσεις είναι δύο.

Σκαλωσιά με ρόδες

Η πρώτη λύση είναι μια σωστά στημένη, δεμένη και καλά οργανωμένη σκαλωσιά με ρόδες, η οποία θα εγκατασταθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να εξυπηρετεί τον τεχνικό να ανεβοκατεβαίνει εύκολα έχοντας πρόσβαση σε όλα τα επίπεδα της σκαλωσιάς με σωστές σκάλες, κουπαστές και ειδικές ρόδες οι οποίες θα φρενάρουν και θα σταθεροποιούν το συγκεκριμένο ικρίωμα.

Εργοεξέδρα

Η δεύτερη λύση είναι η τοποθέτηση μιας εργο- εξέδρας η οποία θα μπορεί εύκολα μπορεί να εξυπηρετήσει όποιο επίπεδο ύψους επιθυμούμε και θα μπορεί αυτόνομα να μετακινηθεί προς όποια κατεύθυνση επιθυμεί ο τεχνικός για την ολοκλήρωση των εργασιών του.

Και οι δύο παραπάνω περιπτώσεις έχουν τα υπέρ και τα κατά τους. Για παράδειγμα ένα μείον του τροχήλατου ικριώματος είναι ότι δεν μπορεί να μετακινηθεί αυτόνομα, δηλαδή όταν ο τεχνικός βρίσκεται στο επίπεδο εργασίας που εξυπηρετεί ένας δεύτερος τεχνικός πρέπει να απασφαλίσει τα φρένα από τις ρόδες κι αν είναι εφικτό να μετακινήσει τη σκαλωσιά σε σημείο τέτοιο που εξυπηρετεί για την ολοκλήρωση των εργασιών.

Άλλο ένα μειονέκτημα της τροχήλατης σκαλωσιάς είναι ότι όσο αυξάνει το ύψος πρέπει να αυξάνει και ο όγκος που καταλαμβάνει σαν βάση στο έδαφος για να είναι ασφαλής. Αντίθετα με τις παραπάνω περιπτώσεις η εργοεξέδρα εξυπηρετείται από έναν τεχνικό αυτόν που βρίσκεται στο άνω σημείο εργασιών και μπορεί να μετακινηθεί προς όποια κατεύθυνση θέλει χωρίς τη βοήθεια κανενός αφού συνήθως οι εργοεξέδρες λειτουργούν με ρεύμα (επαναφορτιζόμενες μπαταρίες).

Επίσης η εργοεξέδρα καταλαμβάνει μικρότερο όγκο και επιφάνεια από την τροχήλατη σκαλωσιά. Εάν το ύψος είναι αυξημένο μπορούμε να πούμε ότι είναι πιο χρηστική σε κτίρια με αρκετά εμπόδια. Έχει όμως και αυτή με τη σειρά της αρκετά μειονεκτήματα συγκριτικά με μία τροχήλατη σκαλωσιά για παράδειγμα, το έδαφος που θα λειτουργήσει η εργοεξέδρα πρέπει να είναι τελείως ίσιο ή να έχει μία πολύ μικρή ρήση αντίθετα με τη τροχήλατη σκαλωσιά πού μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ότι έδαφος υπάρχει ακόμη και με σκαλοπάτια.

Η εργοεξέδρα λόγω του αυξημένου βάρους της είναι ένα εργαλείο το οποίο είναι πολύ δύσκολο στη μεταφορά του, αρκεί να φανταστείτε ότι μία εργοεξέδρα κατά μέσο όρο είναι περίπου τρεις (3) τόνους. Απαιτείται λοιπόν ειδικό όχημα για να μεταφερθεί και να φτάσει στο χώρο εργασίας, αντίθετα με την τροχήλατη σκαλωσιά η οποία αν είναι και αλουμινίου το βάρος της είναι μηδαμινό και η μεταφορά της μπορεί να γίνει από οποιοδήποτε όχημα.

Το μεγαλύτερο όμως μειονέκτημα της εργο-εξέδρας είναι το αυξημένο κοστολόγιο αγοράς της, το οποίο πολλές φορές είναι απαγορευτικό όχι μόνο για την αγορά της αλλά και για την ενοικίαση της, γιατί μόνο και μόνο η μεταφορά της αξίζει αρκετά ακόμα και σε μεταφορά εντός πόλης.

Συνοψίζοντας θα επισημάνω ότι όλα τα εργαλεία έχουν δημιουργηθεί και εξελιχθεί για κάποιο σκοπό. Υπάρχουν περιπτώσεις που παρόλο το αυξημένο κόστος της εργοεξέδρας συμφέρει τον τεχνικό να την χρησιμοποιήσει ενώ άλλες περιπτώσεις τους συμφέρει η εγκατάσταση ενός τροχήλατου ικριώματος.

Δείτε τις προτάσεις μας για Σκαλωσιά με ρόδες εδώ

Σκαλωσιά με ρόδες
Σκαλωσιά με ρόδες
 Εργοεξέδρα
Εργοεξέδρα
Δωρεάν μεταφορικά

Αττική αγορές €1500 άνω

Μεγάλη παρακαταθήκη

σε εξαρτήματα

Εγγύηση κατασκευαστή

χωρίς ψιλά γράμματα

100% Ασφαλείς αγορές

PayPal / MasterCard / Visa