Your Cart

Δωρεάν Μεταφορικά εντός Αττικής υπό όρους!

Περισσότερα

έχετε απορίες?

📞 +30 210 2202706

📞 +30 2294 111029

📞 6977 225227

Social

Proskal Σκαλωσιές

Εγκατάσταση σκαλωσιάς σε κεντρικά σημεία

Πολλές φορές εγκατάσταση σκαλωσιάς απαιτεί ειδικές προϋποθέσεις και αρκετή γραφειοκρατία έτσι ώστε να μπορέσουμε να εγκαταστήσουμε μία σκαλωσιά σε κοινόχρηστους χώρους (πχ πεζοδρόμια, πλατείες κλπ). Συνήθως τα μεγάλα κτίρια τα οποία βρίσκονται σε κεντρικά σημεία προβληματίζουν τους εγκαταστάτες σκαλωσιάς για το λόγο ότι πρέπει στην εγκατάσταση να χρησιμοποιήσουμε κοινόχρηστους χώρους όπως παράδειγμα πεζοδρόμια.

Στην περίπτωση αυτή και λόγω ότι το πεζοδρόμιο εξυπηρετεί την κίνηση των πολιτών με τα πόδια δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να απαγορευτεί. Για το λόγο αυτό εκδίδονται από το κράτος ειδικές άδειες για την κάλυψη του πεζοδρομίου με σκαλωσιά με απαραίτητες όμως προϋποθέσεις.

Βασική προϋπόθεση η πιστοποίηση τύπου του ικριώματος, η καλή κατάσταση αυτού και η τήρηση του χρονοδιαγράμματος που έχει δοθεί από την αρμόδια υπηρεσία, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις των κανονισμών. Η δομή του ικριώματος θα πρέπει να είναι σχεδιασμένη, ανεγειρόμενη και συναρμολογημένη κατά τέτοιο τρόπο ώστε να μην εμποδίζει την πρόσβαση και την πορεία του πεζοπόρου κοινού.

Προκειμένου να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις των κανονισμών ο εργολάβος αυτής θα πρέπει να διατυπώσει σχέδιο εργασίας, ενώ οι υπάλληλοι εγκατάστασης θα πρέπει να συμμορφώνονται πλήρως με τις συστάσεις και τα συστήματα ασφαλείας.

Τα ικριώματα πρέπει να είναι ασφαλισμένα επαρκώς η στήριξή τους πρέπει να είναι στιβαρή και οι βάσεις πρέπει να είναι κατασκευασμένες με τρόπο τέτοιο ώστε να εξυπηρετούν και τα φορτία του ικριώματος και τη διέλευση των πεζών. Τα ικριώματα δεν πρέπει να έχουν πουθενά αιχμηρά άκρα η απροστάτευτα σημεία μέχρι τα 2,5 μέτρα ύψος.

Επίσης πρέπει να υπάρξει σχεδιασμός κατάλληλος ώστε να προφυλάσσεται η ασφαλής διέλευση πεζών από τυχόν ρίψη αντικειμένων, σκόνης κλπ. Πρέπει να υπάρχει ασφαλή δίοδος για άτομα με αναπηρία χωρίς σκάλες σκαλοπάτια και τυχόν εμπόδια με προειδοποιητικές πινακίδες στην αρχή και στο τέλος της κατασκευής.

Για την μείωση κινδύνων ο διάδρομος κυκλοφορίας των πεζών πρέπει να είναι πλήρως καλυμμένος και να μην έρχεται σε καμία επαφή με το χώρο εργασιών, έτσι ώστε να μην μηδενιστούν οι πιθανότητες τραυματισμού του διερχόμενου. Κατά τη διάρκεια της νύχτας πρέπει να υπάρχει ειδικός προειδοποιητικός φωτισμός κάθε 4μέτρα ενώ το ικρίωμα πρέπει να φωτίζεται μισή ώρα πριν το ηλιοβασίλεμα και μισή ώρα μετά την ανατολή για την ασφάλεια. των πεζών.

Ο χώρος διέλευσης πρέπει να καθαρίζεται καθημερινά και να συντηρείται σε άριστη κατάσταση για την ευκολία της κυκλοφορίας των πολιτών. Σε περίπτωση εγκατάστασης ικριώματος στο δρόμο η άδεια χορηγείται από την κατά τόπους αρμόδια υπηρεσία τροχαίας, αλλά η διάρκεια της δεν μπορεί να είναι πολυήμερη. Για το λόγο αυτό πολλές φορές οι εργολάβοι ικριωμάτων διαμορφώνουν κατά τέτοιο τρόπο την κατασκευή της σκαλωσιάς εκμεταλλευόμενοι μόνο το πεζοδρόμιο μια διαδικασία υλικοτεχνικά δυσκολότερη αλλά και ακριβότερη.

Δωρεάν μεταφορικά

Αττική αγορές €1500 άνω

Μεγάλη παρακαταθήκη

σε εξαρτήματα

Εγγύηση κατασκευαστή

χωρίς ψιλά γράμματα

100% Ασφαλείς αγορές

PayPal / MasterCard / Visa