Your Cart

Δωρεάν Μεταφορικά εντός Αττικής υπό όρους!

Περισσότερα

έχετε απορίες?

📞 +30 210 2202706

📞 +30 2294 111029

📞 6977 225227

Social

ΖΩΝΗ PROSKAL

Ατομικός εξοπλισμός προστασίας σε εργασίες σκαλωσιάς

Ατομικός εξοπλισμός προστασίας σε εργασίες σκαλωσιάς.

Για τη διασφάλιση της ασφάλειας των εργαζομένων κατά την εργασία σε σκαλωσιές κατασκευής, είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί ο κατάλληλος εξοπλισμός ατομικής προστασίας. Θα πρέπει να τα επιλέγουμε ανάλογα με τις ανάγκες μας, την ιδιαιτερότητα των καθηκόντων που εκτελούνται και τις συνθήκες εργασίας στο ύψος, αν και πολλά μέσα ατομικής προστασίας είναι κοινά σε όλους τους εργαζόμενους που εκτελούν εργασίες σε σκαλωσιές.

Φυσικά, πρέπει επίσης να θυμόμαστε ότι τα ικριώματα είναι διαφορετικά και η εργασία σε ύψη δεν είναι πάντα η ίδια – αντίθετα, η δυσκολία και ο κίνδυνος πιθανών ατυχημάτων μπορεί να επηρεαστούν από διάφορους παράγοντες, όπως η αλλαγή των καιρικών συνθηκών, η απόσταση από το έδαφος, τα υλικά, από το οποία κατασκευάζονται οι σκαλωσιές, ακόμα και την εποχή του χρόνου. Επομένως, η προστασία και ο εξοπλισμός των εργαζομένων θα πρέπει να προσαρμόζονται στον βαθμό κινδύνου και στις καιρικές συνθήκες.

Εξοπλισμός προστασίας από πτώση

Το πιο σημαντικό πράγμα όταν εργάζεστε σε οικοδομικές σκαλωσιές είναι ο εξοπλισμός προστασίας από πτώση, οπότε σίγουρα θα είναι ένα προστατευτικό κράνος στο κεφάλι. Ένα βιομηχανικό κράνος που πληροί το πρότυπο PN-EN 397, το οποίο ασφαλίζεται επιπλέον με μια ζώνη που το συγκρατεί στο κεφάλι, σύμφωνα με το πρότυπο EN-12492, δεν θα πέσει από το κεφάλι κατά τη διάρκεια μιας πτώσης.

Ένα άλλο θέμα είναι η ζώνη ασφαλείας, με άλλα λόγια, η ζώνη, η οποία θα πρέπει να έχει το σωστό μέγεθος για να σας επιτρέπει να κινείστε ελεύθερα και να εργάζεστε και με τα δύο χέρια, ενώ εγγυάται σταθεροποίηση. Η ζώνη ασφαλείας θα πρέπει επιπλέον να είναι εξοπλισμένη με μια φαρδιά ζώνη με δύο δέστρες, η οποία επιτρέπει στον εργαζόμενο μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων. Οι ιμάντες πρέπει να πληρούν το πρότυπο PN-EN 813 άρα τέτοιος εξοπλισμός είναι απολύτως ασφαλής και κατάλληλος για πολλές εργασίες σε ύψη. Ο βασικός εξοπλισμός ατομικής προστασίας περιλαμβάνει επίσης κορδόνι τύπου V ή Y, το οποίο χρησιμοποιείται για τη μετακίνηση μεταξύ σημείων που βρίσκονται μακριά το ένα από το άλλο, για να παρέχει επιπλέον στον εργαζόμενο σταθεροποίηση – χάρη σε ένα σωστά κατασκευασμένο σχοινί ή ιμάντα τύπου ελατηρίου, μπορεί να κινείται μεταξύ μεμονωμένων θέσεων στην οικοδομική σκαλωσιά.

Κατάλληλη προστατευτική ενδυμασία

Λόγω του κινδύνου ολίσθησης και της αστάθειας του εδάφους, απαιτείται κατάλληλη προστατευτική ενδυμασία, ειδικά παπούτσια με τραχιά σόλα για καλύτερο κράτημα και συνήθως στην πατρίδα μας γυαλιά ηλίου. Δεν είναι λιγότερο σημαντικά τα προστατευτικά γάντια, τα οποία προστατεύουν από εκδορές, κοψίματα και ερεθισμούς του δέρματος, καθώς και τα αντικραδασμικά γάντια, τα οποία είναι χρήσιμα σε περίπτωση τοπικής απειλής δόνησης. Είναι σημαντικό όλος ο διαθέσιμος εξοπλισμός ατομικής προστασίας για τον εργαζόμενο στις σκαλωσιές της πρόσοψης να είναι προσαρμοσμένος στα νομικά πρότυπα.

Δεν πρέπει επίσης να ξεχνάτε την εκπαίδευση των εργαζομένων, τη διατήρηση των συνθηκών εργασίας σύμφωνα με τους κανόνες υγείας και ασφάλειας, καθώς και τις ιατρικές εξετάσεις.

Εάν θέλετε να είστε σίγουροι ότι τα ικριώματα που χρησιμοποιείτε στο εργοτάξιο ή στο κτίριο σας είναι ασφαλή, επικοινωνήστε μαζί μας, προσφέρουμε  πώληση και ενοικίαση ικριωμάτων υψηλής ποιότητας, τα οποία είναι πλήρως προσαρμοσμένα στις ανάγκες των πελατών και πληρούν όλα τα πρότυπα ασφαλείας τα οποία πρέπει να επιβεβαιώνονται κάθε φορά με τεχνικό έλεγχο. Ελέγξτε μόνοι σας τις σκαλωσιές που προσφέρουμε οργανώνοντας μια επίσκεψη στον εκθεσιακό μας χώρο και διατηρήστε τη μέγιστη ασφάλεια στην εργασία σας.

Δωρεάν μεταφορικά

Αττική αγορές €1500 άνω

Μεγάλη παρακαταθήκη

σε εξαρτήματα

Εγγύηση κατασκευαστή

χωρίς ψιλά γράμματα

100% Ασφαλείς αγορές

PayPal / MasterCard / Visa