Your Cart

Δωρεάν Μεταφορικά εντός Αττικής υπό όρους!

Περισσότερα

έχετε απορίες?

📞 +30 210 2202706

📞 +30 2294 111029

📞 6977 225227

Social

μεταχειρισμένες σκαλωσιές

Τι πρέπει να προσέχουμε αγοράζοντας μεταχειρισμένες σκαλωσιές.

Η αγορά μίας σκαλωσιάς είναι μία δύσκολη και  σύνθετη απόφαση.

Καταρχάς ο μελλοντικός αγοραστής πρέπει να αποφασίσει τι σύστημα σκαλωσιάς θα επιλέξει, για παράδειγμα αν θα είναι  Πλαισιωτή τύπου U ή Πλαισιωτή τύπου O, Αρθρωτή τύπου Ροζέτας ακόμα και Σωληνωτή.

Αφού επιλέξει τον τύπο που ταιριάζει στις ανάγκες του πρέπει να επιλέξει την ποιότητα της αν είναι βαμμένη ή Γαλβανιζέ. Τα τελευταία χρόνια στην Ευρωπαϊκή αλλά και στην Ελληνική αγορά έχουν επικρατήσει οι Γαλβανιζέ σκαλωσιές αντίθετα με τις βαμμένες που σιγά-σιγά αποσύρονται τελείως.

Πρέπει λοιπόν να ψάξει αρκετά ώστε να βρει το μεταχειρισμένο σύστημα και το συνδυασμό των εξαρτημάτων που τον βολεύει έτσι ώστε να εξυπηρετεί γρήγορα και με ασφάλεια τις εργασίες του.

Αγοράζοντας λοιπόν μία μεταχειρισμένη είναι αρκετά δύσκολο κάποιος να βρει αυτό που θέλει ακριβώς. Τις περισσότερες φορές θα συμβιβαστεί με αυτό που του πουλάνε ή με αυτό που μπορεί να πληρώσει. Σίγουρα όμως δεν θα είναι αυτό ακριβώς που θέλει γιατί οι απαιτήσεις ανάμεσα στους τεχνικούς διαφέρουν αρκετά.

Το πρώτο που πρέπει να ελέγξουμε σε μία μεταχειρισμένη σκαλωσιά είναι η ημερομηνία παραγωγής της. Αυτό μπορεί να διαπιστωθεί  με δύο  τρόπους, ο πρώτος τρόπος είναι να ελέγξουμε τα εξαρτήματα του συστήματος εάν έχουν παραχθεί  από μεγάλο εργοστάσιο συνήθως πάνω στα εξαρτήματα αναγράφεται η ημερομηνία παραγωγής. Ο δεύτερος τρόπος είναι να ελέγξουμε το τιμολόγιο αγοράς εάν υπάρχει και από εκεί εν μέρει να παραδεχτούμε τις ημερομηνίες παραγωγής των εξαρτημάτων. Να  τονίσω σε αυτό το σημείο ότι ο χρόνος εργασίας για τα μεταλλικά ικριώματα και τα εξαρτήματα αυτών είναι 15 έτη και μετά από αυτό το χρόνο θεωρούνται ληγμένα και απαγορεύεται η χρήση τους.

Το δεύτερο που πρέπει να τσεκάρουμε είναι η εμφανισιακή κατάσταση των ικριωμάτων να είναι καλή χωρίς σκουριές και λοιπά υλικά όπως σοβάδες, πάστες θερμοπρόσοψης, κλπ.

Το τρίτο και δυσκολότερο κομμάτι που υποχρεούμαστε να δούμε είναι αν οι συγκεκριμένες σκαλωσιές έχουν υποστεί πιέσεις τέτοιες μεγαλύτερες των αντοχών τους και έχουν πάθει στρεβλώσεις. Μία στρεβλωμένη σκαλωσιά δεν επανέρχεται ποτέ στην αρχική της μορφή και ταλαιπωρεί συνέχεια τον εγκαταστάτη και ιδιοκτήτη της. Αυτό είναι αρκετά δύσκολο να ελεγχθεί γιατί συνήθως ο μεγάλος όγκος των εργαλείων είναι ντανιασμένος σε πακέτα οπότε δεν υπάρχει δυνατότητα ελέγχου.

Πολλοί ενοικιαστές σκαλωσιών που προσπάθησαν να αγοράσουν μεγάλες ποσότητες εργαλείων από το εξωτερικό δυστυχώς το μετάνιωσαν γιατί και η ποιότητα δεν ήταν αυτή που περίμεναν αλλά και στις διαστάσεις των εξαρτημάτων δεν υπήρχε συνοχή μεταξύ τους.

Προσοχή λοιπόν, αγοράζοντας μία μεταχειρισμένη σκαλωσιά είμαστε έτοιμοι να αποδεχθούμε όλα τα παραπάνω ρίσκα, ενώ χρειάζεται μεγάλη προσοχή στην επιλογή μας για να μην σπαταλήσουμε τους κόπους ίσως και μιας ζωής.

Δωρεάν μεταφορικά

Αττική αγορές €1500 άνω

Μεγάλη παρακαταθήκη

σε εξαρτήματα

Εγγύηση κατασκευαστή

χωρίς ψιλά γράμματα

100% Ασφαλείς αγορές

PayPal / MasterCard / Visa